Beheer

Jan Rattink

Positie
Algemeen beheerder

Jan Rattink (1938), van huis uit leerkracht Frans, is al meer dan 25 jaar de beheerder. Hij komt dagelijks op de Boerderij om de voorraden aan te vullen, de lege flessen af te voeren en de inkopen op te bergen. Daarnaast is hij medeoprichter van de badmintonvereniging, bridgeclub ABC en de jeu-de-boulesvereniging La Ferme Boel. Gehuwd, 3 kinderen

Jan Enderink

Positie
Sleutel- en klimaatbeheer

Jan Enderink (1957). begon in 2012 een eigen bedrijf in computerservices (www.freshpc.nl) en houdt zich in de Boerderij bezig met de programmering van de verwarming, techniek van Plein Public en het sleutelbeheer. Sinds medio 2020 is hij ook actief in het bestuur van de Boerderij en verantwoordelijk voor het beheer. Gehuwd, drie kinderen.

André Kneepkens

Positie
Ledenadminstratie

André Kneepkens (1953) is vader van drie dochters en opa van zes kleinkinderen. Hij heeft gewerkt als elektronicatechnicus en mag nu van zijn pensioen genieten. Hij is erg actief bij de Boerderij als docent Country Line Dance bij de Beavercreek Dancers én de Farm Country Line Dance.
Ook heeft André een actieve rol in het beheer bij de Boerderij als ledenadministrator.

Berdien van Dijk

Positie
Assistent Penningmeester

Berdien van Dijk woont in Son. Al vele jaren is ze werkzaam als financieel- en salarismedewerkster bij diverse bedrijven. Daar de boerderij aansluit bij haar hobby’s heeft ze de vrijwilligersfunctie als assistent-penningmeester aanvaard.
Verder geniet ze naast haar werk ook van het leven samen met haar gezin, familie en vrienden. Ze houdt van schilderen, keramieken, etentjes, concerten, weekendjes weg en reizen.
Als assistent-penningmeester is Berdien verantwoordelijk voor de kasstroom en het inboeken van de financiële mutaties.

Trudy Netto

Positie
Activiteiten/Planning

Trudy Netto (1948) is van huis uit leerkracht Engels, Nederlands en levensbeschouwing, maar is nog veel meer een ultieme vrijwilligster.  Ze doet al meer dan dertig jaar de planning van de activiteiten. Ze doet de intake van nieuwe activiteiten en screent het opleidingsniveau en de beroepskwaliteiten van toekomstige activiteitenleiders. Daarnaast is zij bestuurslid van jeu-de-boulesvereniging La Ferme Boel en is belichter bij Plein Public.

Piet Pijnacker

Positie
Webmaster

Piet Pijnacker (1949) woont sinds 1977 in Breugel en is gepensioneerd ICT-er.  Was docent natuurkunde/informatica en netwerkbeheerder. Repeteert in de Boerderij met zijn folkband Irish Cream (irishcream.dse.nl) waar  hij viool en contrabas speelt. Is ook inval-organist in onder andere de Breugelse Genovevakerk.

Als webmaster voor de Boerderij is Piet verantwoordelijk voor het invullen en onderhouden van deze website.
Ook is hij redacteur van het programmaboekje.

Vacature

Positie

Barmedewerker

Wij zijn op zoek naar enthousiaste bardienstmedewerkers.

Je verzorgt samen met een ander de bardienst tijdens de avonden Plein Public. Je maakt deel uit van een poule waardoor jouw inzet ongeveer twee of drie keer per jaar wordt gevraagd. Je staat altijd met een andere medewerker achter de bar.

Deze avonden van Plein Public zijn op ongeveer zes zaterdagen in de wintermaanden van 8:00 tot  1:00 uur. Voordeel: het is altijd gezellig…

Ben je geïnteresseerd, ben je boven de achttien jaar en/of wil je meer informatie, stuur dan een bericht naar:

Vacature

Positie

Beheerder

 • Centrale contact/communicatiepersoon.
 • Is elke twee maanden aanwezig bij de bestuursvergadering.
 • Aanwezig bij alle beheervergaderingen.
 • Aanwezig bij vergaderingen van de gebouwcommissie.
 • Houdt nauw contact met de activiteitencommissie en  de PR-communicaticommissie.
 • Verantwoordelijk voor afspraken met huurders/ gebruikers van het gebouw (zowel met incidentele als structurele gebruikers).
 • Verantwoordelijk voor de goede implementatie van het veiligheidsplan:
 • Uitvoerder en coördinator voor onderhoud en aanpassingen aan gebouw, materialen en terreinen.
 • Doet het voorraadbeheer en beheert gebruikersmateriaal

Deeltijd twee of meerdere dagen per week

  Bestuur

  Het bestuur van de Boerderij bestaat normaliter uit vijf personen en komt maandelijks bij elkaar. Het bestuur stelt zich ten doel om de organisatie zo goed mogelijk te laten functioneren en leiding te geven aan en het uitstippelen  en uitvoeren van vernieuwend beleid. Het bestuur staat ten dienste van de vereniging en gebruikers van de Boerderij.

  Wil je contact opnemen met het bestuur?

  Mail ons

  Hans Olsthoorn

  Positie
  Voorzitter

  Hans Olsthoorn (1956) heeft ruim 40 jaar met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Eerst als leraar Engels en de tweede helft van zijn loopbaan als directielid op middelbare scholen in Brabant en Gelderland. Naast het werken op een school heeft hij zich onder andere beziggehouden met het schrijven van lesmethodes, het coachen van mensen binnen en buiten het onderwijs, bestuurlijke werkzaamheden en raden van toezicht. Hij is bijzonder geïnteresseerd in de manier waarop mensen met elkaar samenwerken en hoe dat positief beïnvloed kan worden.

  Hij is voorjaar 2023 met pensioen gegaan. Naast het werk voor het bestuur is hij actief als vrijwilliger bij de Voedselbank Best, Oirschot, Son en Breugel e.o.

  Als lid van de Boerderij (sinds 2015) volgt hij momenteel zenmeditatie op de dinsdagavond.

  Hij woont in Son vanaf 2001, is getrouwd met Jolan, vader van drie kinderen en opa van een kleinkind.

  06-10225122

  Jeroen van de Water

  Jeroen van de Water

  Positie
  Penningmeester

  Jeroen van de Water (1969) is sinds 2007 woonachtig in Breugel met echtgenote Reina Bos. De twee studerende kinderen zijn het huis uit.

  Jeroen werkt full-time als werktuigbouwkundige aan de ontwikkeling van elektronenmicroscopen bij Thermo Fisher Scientific in Eindhoven, voorheen FEI. Als penningmeester is hij verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van de vereniging.

  Frans den Hengst

  Positie
  Secretaris

  Frans den Hengst (1955) is op 30 maart 2023 door de Algemene ledenvergadering benoemd tot bestuurslid. In het bestuur vervult hij de functie van secretaris.

  Hij is getrouwd met Maud en heeft twee kinderen, Joost en Thijs.

  Vanaf 1981 tot 2020 woonde hij in Breugel, sedertdien in Son.

  Frans is sinds juni 2022 met pensioen, na ruim 40 jaar bij de gemeente Son en Breugel te hebben gewerkt in diverse functies, o.a. als jurist en als raadsgriffier.

  Jos ten Brink

  Jos ten Brink

  Positie
  Projecten

  Jos ten Brink (1958) is elektronicus, bedrijfskundige en veiligheidskundige. Is als servicemanager werkzaam geweest bij  diverse bedrijven en werkt nu als manager van een ‘product care centre’ voor onder andere robottechnieken in Den Bosch.

  Sinds 1989 is Jos zo ongeveer de achterbuurman van de boerderij en sindsdien ook soms meer en soms minder betrokken geweest bij de activiteiten.

  Hij is al vele jaren op de achtergrond actief bij Plein Public als technicus en met name verantwoordelijk van het geluid en technische staat van de apparatuur.

  Uiteindelijk heeft hij dit jaar besloten om deel uit te willen maken van het bestuur waar hij zich bezig wil gaan houden met het begeleiden van diverse projecten die de organisatie belangrijk vind om te ontwikkelen.

  Met name in de zomerperiode is Jos samen met zijn vrouw en levensgenoot Marja te vinden in Loosdrecht waar een plekje is waar het hele gezin inclusief kleinkinderen graag komen. Daar ligt ook de zeilboot waarmee als het even kan een paar keer per jaar een uitstapje gemaakt wordt naar het IJsselmeer en de Waddenzee.

  Jan Enderink

  Positie
  Beheer

  Jan Enderink (1957). begon in 2012 een eigen bedrijf in computerservices (www.freshpc.nl) en houdt zich in de Boerderij bezig met de programmering van de verwarming, techniek van Plein Public en het sleutelbeheer. Sinds medio 2020 is hij ook actief in het bestuur van de Boerderij en verantwoordelijk voor het beheer. Gehuwd, drie kinderen.

  Commissies

  De volgende commissies zijn actief binnen de Boerderij:

  • Activiteitencommissie
   Deze draagt zorg voor

   • Contact nieuwe en bestaande huurders
   • Planning van de cursussen en activiteiten
  • Commissie PR & Communicatie
   Deze draagt zorg voor

   • Actualisatie van de website
   • Pers en publiciteit
   • Opzetten en uitvoeren digitale nieuwsbrieven
   • Alle andere activiteiten rondom communicatie.
  • Barcommissie
   Verantwoordelijk voor:

   • Planning barbezetting tijdens activiteiten zoals Plein Public

  Contactgegevens

  Commissies Activiteitencommissie

  Commissie PR & Communicatie

  Barcommissie Plein Public

  Contactgegevens

  Lid worden?

  Volg ons

  Copyright De Boerderij Breugel 2024  |  Privacybeleid
  Fotografie: Fran Maasdam