MINDFULNESS

Mindfulness cursus

Op zoek naar meer balans in je leven? Wil je beter kunnen omgaan met gedachten en emoties, zodat je ontspannen kunt blijven, ook bij lastige omstandigheden?
In de mindfulness training leer je beter om te gaan met stress, minder te piekeren, je beter te concentreren, meer (nacht)rust te ervaren. En je oefent hoe je niet meer in gedachten of emoties verstrikt hoeft te raken.

Hoe werkt het?
Mindfulness maakt het mogelijk het denken en onze gevoelens te observeren en toe te laten, zonder erin verstrikt te raken of in onze emoties meegezogen te worden.
Daardoor blijf je in balans, ook in lastige omstandigheden. Je kunt er dan meer ontspannen mee omgaan.

Waarom hoor je steeds vaker over mindfulness?
Er is inmiddels wetenschappelijk aangetoond dat de oefeningen zichtbaar effect hebben op de hersenen, er ontstaan nieuwe verbindingen. Daarom wordt het mindfulness programma, dat ontwikkeld werd door de Amerikaan Jon Kabat-Zinn tegenwoordig wereldwijd door artsen en psychotherapeuten gebruikt bij de bestrijding van stress, piekeren, burn-out, depressie, pijn en andere gezondheidsklachten.

Ook wij volgen dit programma.

Oorsprong
Mindfulness vindt z’n oorsprong in de eeuwenoude boeddhistische mindfulness meditatie. Bekende leraren zoals de Vietnamese Thich Nhat Hanh en de Tibetaanse Tulku Lobsang geven mindfulness lessen over de hele wereld.

Wat houdt de cursus in?
Door middel van oefeningen leren we onze aandacht te richten. Zowel tijdens de bijeenkomsten als thuis, aan de hand van je dagelijkse routineklusjes bijvoorbeeld. Je maakt kennis met diverse meditatievormen, zoals een loopmeditatie, een oefening in zuiver waarnemen met je zintuigen, aandacht voor de adem en een lichaamsscan.

Praktisch toepasbaar
Wat je in deze cursus leert, is praktisch toepasbaar in je dagelijkse leven. De mindfulness cursus is daarom meer dan een meditatiecursus. Het leert je de meditatievaardigheden in het dagelijks leven toe te passen.
In acht bijeenkomsten om de veertien dagen. Het cursusmateriaal krijg je erbij. Ervaring met meditatie is niet nodig.

Docent: Anja van der Burgh
(gecertificeerd mindfulness teacher)

Wanneer

Zaterdag om de week
van 10.30 – 12.30 uur

Kosten

8 lessen voor € 130,- inclusief cursusmap

Contactgegevens

Wilt u een ruimte huren voor een activiteit?

Contactgegevens

  • Vereniging de Boerderij Breugel

  • Leeuwstraat 2
    5694 VR Son en Breugel

  • 0499 475181

  • RSIN 8104.49.729

Lid worden?

Volg ons

Copyright De Boerderij Breugel 2021  |  Privacybeleid