Koor Rawazzi

Even voorstellen 
Rawazzi, opgericht in 2001, is een koor uit Son en Breugel. Het koor telt op dit moment zestig leden. Onze onderlinge band mag na al die jaren best bijzonder genoemd worden. We delen lief en leed en bij ons staan plezier, gezelligheid, samenzijn en ontspanning voorop. Samen op ongedwongen wijze en met veel gezelligheid onze creativiteit de vrije loop laten. Ontspannen.

Lang leve het levenslied! Dat ontgaat het publiek niet!

Samen zingen we voornamelijk smartlappen en levensliederen. Niet alleen Greetje en Keetje, Anton, Margrietje en Sophietje, maar bijvoorbeeld ook de Deurzakkers, Django Wagner, Guus Meeuwis, Rene Schuurmans, John de Bever en Jannes zitten in ons zangboek. We worden in onze zang begeleid door  dirigent Theo van der Steen en voor de instrumentale begeleiding wordt gebruik gemaakt van geluidsbanden.

We repeteren iedere oneven week op de woensdagavond in De Boerderij in Son en Breugel. Bij Rawazzi doen we niet aan de welbekende drempels. We selecteren niet op stemkwaliteit en het is niet erg als je geen noten kunt lezen. Bij ons is iedereen welkom! Naast de tweewekelijkse repetities, treden we zo’n twaalf keer per jaar op in verzorgingshuizen en op festivals in de regio.

Naast dat zingen in een koor heel gezellig is, is het ook nog eens gezond. Onderzoek laat zien dat zingen in een koor:​
– zorgt voor meer ontspanning en minder stress,
– verbroedert,
– de long- en ademcapaciteit verbetert,
– goed is voor je humeur.

Geschiedenis van de smartlap
Smartlappen waren oorspronkelijk doeken die een bepaalde gebeurtenis afbeelden. Een zanger die een smartlap vertolkte wees met een stok op de plaatjes waar hij over zong.
De lappen zijn soms tientallen meters lang. De traditie gaat terug naar de zeventiende eeuw. Ze heetten toen roldoekzangers.
De smartlappen die nu gezongen worden gaan terug tot net vóór en na de tweede wereldoorlog. Een tijd waarin het leven hard was. Veel vrouwen stierven in de kraam en schipbreuken en oorlogen brachten veel leed.
De smartlap was een uitlaatklep om het leven draaglijk te maken.

Wanneer

woensdag, iedere oneven week

Tijd

van 19:45 tot 21:30 uur

Kosten

€ 50,- per jaar

Contactgegevens

Contactgegevens

Lid worden?

Volg ons

Copyright De Boerderij Breugel 2023  |  Privacybeleid
Fotografie: Fran Maasdam