Zen-zijn betekent helemaal in het ‘hier en nu’ zijn. Met je volle aandacht. Voor heel even vergeet je jezelf en je gaat helemaal op in dat wat je doet. Dat voelt goed. Het geeft ruimte, rust en vrijheid. Maar makkelijk is dat zeker niet altijd! Hoe vaak verdwaal je niet in gedachten, je zorgen, angsten of zoek je actief naar afleiding om even te ontsnappen. Herken je dat?

Met Zen meditatie train je jezelf in het aandachtig aanwezig zijn (mindful). Het is een eeuwenoude  en uiterst effectieve oefenmethode die ontstaan is uit het Boeddhisme en Taoïsme.

In mijn lessen geef ik een westerse vorm van Zen. Deze kenmerkt zich door weinig rituelen gecombineerd met Nederlandse nuchterheid, openheid en humor. Een intieme en persoonlijke sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarin niets moet. Tijdens de Zen avonden staat het mediteren centraal en wordt er ook telkens een thema besproken waarin ruimte is voor vragen en discussie. Thema’s zijn onder andere; Zen in het dagelijkse leven, stress, loslaten, dagelijkse oefeningen, compassie.

Wanneer

Elke dinsdagavond van 20:00 uur tot 21:30 uur

Kosten

Per seizoen. Kijk op op onze website

Docent

De Zen lessen worden gegeven door Cees Swinkels. Cees is boeddhist en Zen monnik.

Contactgegevens

Wilt u een ruimte huren voor een activiteit?

Contactgegevens

  • Vereniging de Boerderij Breugel

  • Leeuwstraat 2
    5694 VR Son en Breugel

  • 0499 475181

  • RSIN 8104.49.729

Lid worden?

Volg ons

Copyright De Boerderij Breugel 2021  |  Privacybeleid