Yoga

In de Boerderij zijn verschillende yogacursussen te volgen. De docenten geven cursussen ieder naar eigen inzicht, opleiding en ervaringen.

Hieronder vind je een overzicht van de docenten en de cursusgegevens. Wil je meer informatie? Neem gerust contact op.

Hatha-rajayoga

Jolita Nijdam

In de Hatha-rajayogalessen gaat het niet om prestatie of hoe lenig je bent. Er wordt geleerd dat je soms eens wat minder je best hoeft te doen en zachter voor jezelf te zijn, waardoor je energiesysteem, je zenuwstelsel, je lichaam de kans heeft om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Of de yogalessen ook iets voor jou zijn, kun je het beste zelf ervaren. Je bent van harte welkom voor een proefles, dan krijg je een goede indruk van de docent, de les en de sfeer in de groep.

Docent: Jolita Nijdam
Hatha-Raja Yoga gediplomeerd yogadocente De Blikopener Tilburg

Wanneer

Maandagochtend en maandagavond

Tijd

van 9:00 tot 10:00 uur
van 10:30 tot 11:30 uur
van 19:00 tot 20:00 uur
van 20:30 tot 21:30 uur

Kosten

€ 97,50 voor 10 lessen.

Contactgegevens

Yin-Yoga

Jolita Nijdam

In deze tijd ervaren veel mensen regelmatig druk en stress in het dagelijks leven. En stress en spanning hoeven helemaal niet erg te zijn als er maar voldoende momenten van rust en ontspanning tegenover staan. Yin-yoga zorgt voor die balans (yin en yang). De lessen staan in het teken van loslaten en ontspannen, waardoor je lichaam en geest zich weer kunnen herstellen. Door gebruikmaking van de methode van mindfulness leer je tijdens de houdingen de aandacht naar binnen te brengen en je niet te identificeren met je gedachtes. Daarnaast worden de meridianen (volgens de Chinese geneeskunde) gestimuleerd, waardoor de energie (Chi) weer kan stromen.

Wanneer

Zaterdagochtend elke 2 weken

Tijd

van 9:30 tot 10:30 uur
van 11:00 tot 12:00 uur

Kosten

€ 97,50 voor 10 lessen

Contactgegevens

Tibetaanse yoga (Lu Jong)

Anja van der Burgh

Tibetaanse yoga
Tibetaanse Yoga of Lu Jong is een hele oude yogavorm uit Tibet. Lu betekent lichaam en Jong staat voor transformatie. De bewegingen werden aangepast aan ons westerse lichaam zodat je er niet lenig voor hoeft te zijn.

Healing yoga
De zachte vloeiende bewegingen van Lu Jong vinden hun oorsprong in de Tibetaanse geneeskunde en hebben een helende werking op fysiek en mentaal niveau. De bewegingen ontwikkelen de gevoeligheid voor ons lichaam en onze geest zodat we beter gaan voelen wat wel en wat niet goed voor ons is.
Lu Jong stimuleert de organen en laat de energie in de meridianen beter stromen. Het bevordert een gezonde wervelkolom, een beter immuunsysteem en meer fysieke kracht.

Meer balans
Tijdens ons leven zetten emoties en gedachtepatronen zich vast in ons lichaam. Lu Jong maakt deze blokkades los. We voelen ons stabieler, vallen minder gauw terug in oude patronen en we zien meer helderheid. Daardoor ervaren we vaker geluk.

Oorsprong
De Lu Jong oefeningen zijn al ongeveer 8000 jaar oud. Hoog in de bergen van Tibet leefden kluizenaars in nauw contact met de natuur. Ze begrepen dat de elementen uit de natuur (aarde, wind, vuur en water) ook in hun eigen lichaam  aanwezig waren.

Er ontstonden vloeiende bewegingen die werden gecombineerd met de adem. Zo bleven ze gezond, behielden de harmonie tussen lichaam en geest en lieten blokkades verdwijnen.

Leraar
De Tibetaanse Lama Tulku Lobsang Rinpoche bracht Lu Jong pas 20 jaar geleden vanuit Tibet naar het Westen. Hij is Tibetaans arts, filosoof en astroloog en heeft een unieke set Lu Jong bewegingen uit de eeuwenoude oefeningen samengesteld, aangepast aan ons Westerse lichaam.
Zijn organisatie Nangten Menlang International, gevestigd in Wenen en in Barcelona, staat garant voor de opleiding en certificering van de teachers.
Geschikt voor iedereen.

Docent: Anja van der Burgh
Gecertificeerd docente Tibetaanse Yoga

Wanneer

Woensdagochtend en donderdagavond

Tijd

woensdag van 10:50 tot 11:50 uur
donderdag 19:30 tot 20:30 uur

Kosten

€ 85,- voor 10 lesweken (niet leden: € 95,-)

Contactgegevens

Hatha yoga volgens Saswitha

Docente Riny van der Ende: Met veel plezier heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Bij Jos Plenkers volgde ik de Saswitha vierjarige yogadocentenopleiding, chakrapsychologie, oosterse filosofie, meditatie en Ayurvedische massage. Ik voelde me als een vis in het water. Dat gevoel en mijn ervaring geef ik graag door.

Wanneer

Woensdag

Tijd

van 9:00 tot 10:00 uur

Kosten

€ 75,- voor tien lessen, in delen betalen is mogelijk.

Contactgegevens

Qi-gongyoga

Bij qi gong gaat het om ontspannen, energie opdoen en lekker in de flow komen. Daardoor komen lichaam en geest in balans. Je komt tot rust en gaat beter in je vel zitten. In de lessen bewegen we in stilte en op muziek. De bewegingen zijn makkelijk te leren en worden langzaam, vloeiend en in harmonie uitgevoerd.

Qi gong is gebaseerd op de principes van yin en yang. In China wordt qi gong gezien als een belangrijke aanvulling op een gezonde lifestyle, voeding en acupunctuur. Door bewust met je energie om te gaan activeer je het genezende vermogen van lichaam en geest. Daarom is qi gong zeer geschikt bij stress, vermoeidheid, pijn en andere lichamelijke en geestelijke ongemakken.

Qi gong is een Chinese vorm van yoga. Het is geschikt voor jong en oud, voor ervaren en onervaren beoefenaars. Of je nu in conditie bent of niet, je kunt altijd qi gong doen. Het is voor iedereen die op een prettige manier wil ontspannen of de gezondheid wil verbeteren.

Wanneer

Woensdag

Tijd

van 9:00 tot 10:15 uur

Kosten

€ 22,- per maand

Contactgegevens

  • Hatha yoga volgens Saswitha

  • Riny van der Ende

  • 0499 477069

Contactgegevens

Lid worden?

Volg ons

Copyright De Boerderij Breugel 2023  |  Privacybeleid
Fotografie: Fran Maasdam