YOGA

In de Boerderij zijn verschillende yoga-cursussen te volgen. De docenten geven cursussen ieder naar eigen inzicht, opleiding en ervaringen.

Hieronder vindt u een overzicht van de docenten en de cursusgegevens. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op.

Hatha yoga

Marina Weiss

* Sinds ik mijn opleiding tot Hatha yoga docent bij de Blikopener in Tilburg in 2007 afrondde, geef ik in Son en Breugel les. Daarnaast geef ik Pilates lessen en ben ik werkzaam als fysiotherapeut.

In mijn les staat de wisselwerking tussen lichaam, adem en geest centraal. Middels yoga asana’s (houdingen), pranayama (ademoefeningen) en ontspanning worden deze drie aspecten in balans gebracht. Het effect is een les waarin je actief bezig bent en volledig tot rust komt.

Wanneer

Woensdagavond 20.45 – 22.15 uur

Kosten

Leden €7,20 per les. Lidmaatschap de boerderij €10 per jaar.

Contactgegevens

Hatha-Raja

Jolita Nijdam

* In mijn Hatha-Raja yogalessen gaat het niet om prestatie of hoe lenig je bent. Ik wil je graag leren om soms eens wat minder je best te doen en zachter voor jezelf te zijn, waardoor je energiesysteem, je zenuwstelsel, je lichaam de kans heeft om te ontspannen, te herstellen en op te laden.
Of mijn yogalessen ook iets voor jou zijn, kun je het beste zelf ervaren. Je bent van harte welkom voor een proefles, dan krijg je een goede indruk van mij , de les en de sfeer in de groep.

Docent: Jolita Nijdam
Hatha-Raja Yoga gediplomeerd yogadocente De Blikopener Tilburg

Wanneer

Ma-ochtend 09.00 – 10.00 uur / 10.30 – 11.30 uur

Ma-avond van 19.00 – 20.00 uur / 20.30 – 21.30 uur

In overleg is instromen in de groep mogelijk.

Kosten

€ 90,- voor 10 lessen.

Contactgegevens

Ashtanga Yoga Mysore-style

Ashtanga yoga heeft een vaste reeks oefeningen. De volgorde leer je al doende. Mysore is een plaatsje in India waar de Ashtanga yoga zijn oorsprong vindt.

In een Mysoreles ben je individueel bezig in de aanwezigheid van een groep. Zo kan het zijn dat de een nog met een zonnegroet bezig is terwijl een ander al in rust ligt.

Als docente ben ik er om jou persoonlijk te begeleiden.

Wanneer

woensdagochtend van 10.45 – 12.00 uur

zondagochtend van 11.00 – 12.15 uur

Kosten

€ 25,- voor eerste 5 lessen. daarna € 85,- voor volgende 10 lessen. € 10,- voor een les.

Contactgegevens

Yin Yoga

Jolita Nijdam

* Yin Yoga, elke 2 weken op zaterdagmorgen. In deze tijd ervaren veel mensen regelmatig druk en stress in het dagelijks leven. En stress en spanning hoeven helemaal niet erg te zijn als er maar voldoende momenten van rust en ontspanning tegenover staan.

Yin yoga zorgt voor die balans (yin en yang). De lessen staan in het teken van loslaten en ontspannen, ‘Je hoeft even niets te doen”, waardoor je lichaam en geest zich weer kunnen herstellen. De houdingen worden wat langer aangehouden, waardoor je ruimte creëert in je lichaam en werkt hierdoor diep in op het bindweefsel en je gewrichten. Door gebruikmaking van de methode van mindfulness leer je tijdens de houdingen de aandacht naar binnen te brengen en je niet te identificeren met je gedachtes. Daarnaast worden de meridianen (volgens de Chinese geneeskunde) gestimuleerd, waardoor de energie (Chi) weer kan stromen.

Wil je een keer een les ervaren, je bent van harte welkom voor een gratis proefles.

Docent: Jolita Nijdam
Hatha-Raja Yoga gediplomeerd yogadocente De Blikopener Tilburg

Wanneer

Za-ochtend elke 2 weken van 09.30 – 10.30 uur

In overleg is instromen in de groep mogelijk.

Kosten

€ 90,- voor 10 lessen.

Contactgegevens

Yin Yoga

In Yin yoga neem je zittende en liggende houdingen aan, op een passieve maar intensieve manier en gedurende een langere tijd, zo’n 3 à 5 minuten. Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga door met de aandacht naar binnen te gaan, ervaar je een rust die je dicht bij jezelf brengt.

Iedereen kan Yin Yoga doen. De nadruk ligt op wat je wel kunt. Elke les eindigt met een eindontspanning.

De yogadocente is Inge Kooijmans, opgeleid in de traditionele hatha yoga, kinder-en tieneryoga en yinyoga.

Gratis proefles.

Wanneer

donderdag van 09.30 – 10.30 uur

Kosten

€ 35,- voor 5 lessen(eenmalig)
daarna voor leden 10 lessen € 85,-
en voor niet leden € 95,-

Contactgegevens

Tibetaanse yoga of Lu Jong

Anja van der Burgh

Tibetaanse yoga
Tibetaanse Yoga of Lu Jong is een hele oude yogavorm uit Tibet. Lu betekent lichaam en Jong staat voor transformatie. De bewegingen werden aangepast aan ons westerse lichaam zodat je er niet lenig voor hoeft te zijn.


Healing yoga
De zachte vloeiende bewegingen van Lu Jong vinden hun oorsprong in de Tibetaanse geneeskunde en hebben een helende werking op fysiek en mentaal niveau. De bewegingen ontwikkelen de gevoeligheid voor ons lichaam en onze geest zodat we beter gaan voelen wat wel en wat niet goed voor ons is.
Lu Jong stimuleert de organen en laat de energie in de meridianen beter stromen. Het bevordert een gezonde wervelkolom, een beter immuunsysteem en meer fysieke kracht.

Meer balans
Tijdens ons leven zetten emoties en gedachtepatronen zich vast in ons lichaam. Lu Jong maakt deze blokkades los. We voelen ons stabieler, vallen minder gauw terug in oude patronen en we zien meer helderheid. Daardoor ervaren we vaker geluk.


Oorsprong

De Lu Jong oefeningen zijn al ongeveer 8000 jaar oud. Hoog in de bergen van Tibet leefden kluizenaars in nauw contact met de natuur. Ze begrepen dat de elementen uit de natuur (aarde, wind, vuur en water) ook in hun eigen lichaam  aanwezig waren.

Er ontstonden vloeiende bewegingen die werden gecombineerd met de adem. Zo bleven ze gezond, behielden de harmonie tussen lichaam en geest en lieten blokkades verdwijnen.


Leraar

De Tibetaanse Lama Tulku Lobsang Rinpoche bracht Lu Jong pas 20 jaar geleden vanuit Tibet naar het Westen. Hij is Tibetaans arts, filosoof en astroloog en heeft een unieke set Lu Jong bewegingen uit de eeuwenoude oefeningen samengesteld, aangepast aan ons Westerse lichaam.
Zijn organisatie Nangten Menlang International, gevestigd in Wenen en in Barcelona, staat garant voor de opleiding en certificering van de teachers.
Geschikt voor iedereen.

Docent: Anja van der Burgh
Gecertificeerd docente Tibetaanse Yoga

Wanneer

Hele jaar door behalve in schoolvakanties

Woensdag 10.50 – 11.50 uur (55+)

Donderdag 19.30 – 20.30 uur

Kosten

Leden €85,- voor 10 lesweken (niet leden: € 90)

Contactgegevens

Hatha yoga volgens Saswitha

Riny van der Ende

* Ik geef al heel lang yoga les met veel plezier. De yoga-vorm die ik geef heet ‘ Hatha yoga volgens Saswitha‘. Toen ik mijn opleiding bij Jos Plenkers volgde ging er een wereld voor mij open. De oosterse filosofie betekende voor mij ‘thuiskomen’.

Psychiater Deepak Chopra: “Wil je weten hoe je lichaam er in de toekomst uitziet? Kijk dan naar je gedachten op dit moment.”

Ik heb geleerd dat ik verantwoordelijk ben voor elke stap die ik zet. Omdat yoga zoveel voor mij betekent wil ik het ook graag doorgeven aan anderen.

Docent: Riny van der Ende
Hatha yoga volgens Saswitha

Wanneer

Woensdag 9.00 – 10.15 uur

Kosten

€ 22,- per maand

Contactgegevens

  • Hatha yoga volgens Saswitha

  • Riny van der Ende

  • 0499 477069

Wilt u een ruimte huren voor een activiteit?

Contactgegevens

  • Vereniging de Boerderij Breugel

  • Leeuwstraat 2
    5694 VR Son en Breugel

  • 0499 475181

  • RSIN 8104.49.729

Lid worden?

Volg ons

Copyright De Boerderij Breugel 2021  |  Privacybeleid