Persberichten

15 november 2018

Persbericht

Nederlands bekende saxofonist Tony Vos met gastsoliste SaraLee treedt op bij Plein Public

Tony is van onschatbare waarde geweest als een van de nestoren van de Nederlandse Jazz. Een korte samenvatting van zijn muzikale leven doet hem tekort. Hij speelde met een keur van bekende Nederlandse artiesten: Paul Acket, Herman Schoonderwalt, Jazz-behind-the-dykes, Piet Noordijk, Pim Jacobs, John Engels, Han Bennink, Rob v.d.Broeck, Mischa Mengelberg, Cuby & Blizzards, Ekseption, Boudewijn de Groot, en in Eindhoven zijn makker Henk Coolen. Ooit was hij de beste altsaxofonist van Nederland.

Gastsoliste dochter SaraLee

SaraLee Vos (1979) heeft zich van jongs af aan laten inspireren door grote jazz-zangeressen als Billie Holliday, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan, maar ook door musici als Prince en Jimi Hendrix. Daaruit heeft ze een eigen opvatting gedestilleerd: een authentiek warm jazzgeluid met soul en gospelinvloeden, flexibele improvisaties, en een ijzersterke timing.

Gepassioneerde muzikanten

Voor Walter Vergeer was muziek al van jongs af aan zijn grote passie. De piano is voor hem verweven met het leven en hij kan het spelen niet laten. De mooie harmonieën in de Jazz blijven hem boeien. Regelmatig begeleidt hij solisten en  speelt contrabas voor de hobby.

Jan van den Boomen studeerde contrabas aan de conservatoria van Maastricht en Genève. Hij speelde met talloze bekende en onbekende ensembles in zowel de klassieke- als jazzwereld. Jan was mede-oprichter van twee jazz-stichtingen en speelde in dat kader met talloze bekende Nederlandse jazzsolisten. Breed ontwikkeld en van alle markten thuis speelt hij nu ook met de Amsterdamse singer-songwriter Joep van Leeuwen. 

Unieke avond

Het belooft een optreden te worden waar nog lang over nagepraat gaat worden. Wil je dit meemaken? We starten om 20.30 uur in de Boerderij, Leeuwlaan 2 in Breugel. Kom op tijd want je kunt hier niet lang genoeg van genieten. De prijs voor dit unieke optreden bepaal je zelf, want in de pauze gaan we met de pet rond.

Kijk ook eens op www.boerderijbreugel.nl of lees meer over Tony Vos op wikipedia/ Tony Vos

Affiche Plein Public | Tony Vos 24 november.